Alapítvány

Alapítvány a Fővárosi Bíróság a Gyermekkuckó Ovisokért Alapítványt nyilvántarásba vette 2010 július 2-án.

 

Alapítvány célja:

 

Az alapítvány elsődleges célja az óvodában folytatott oktatási-nevelési tevékenység támogatása, másodlagos célja az óvoda gyermekeinek, azok szüleinek rendkívüli esetekre vonatkozó szociális támogatása.

Az egészséges életmód alakítása vonatkozásában egészséges és biztonságos környezet kialakítása szükséges a csoportszobában és az Udvaron egyaránt.

Fentiekhez sok tárgyi eszköz (víztisztítók, párologtatók, só barlang, légtisztítók, EU. szabványos játékok, gyümölcscentrifuga, gyümölcsaszaló , személyi higiéniai eszközök) szükségesek.

Az érzelmi nevelés és szocializáció fejlesztésére és gyakorlására kirándulások, művészeti előadások, óvodai rendezvények, jeles napok óvodai megünneplése, ezekhez tárgyi eszközök biztosítása.

Az értelmi fejlesztés, nevelés megvalósításához, a gyermekek tapasztalatainak rendszerezéséhez, bővítéséhez, értelmi képességének és kreativitásuk fejlesztéséhez is a tárgyi eszközök beszerzése elengedhetetlen.

Az esztétikai nevelésben a gyermekek esztétikumának, szépérzékének fejlesztése érdekében is sok a tennivaló.

Az óvoda épületét, kertjét és udvarát úgy alakítanánk ki, hogy az szolgálja a gyermekek biztonságát, kényelmét, egészségük megőrzését, lehetővé tegye mozgás és játékigényük kielégítését, és a gyerekeket harmóniát árasztó színekkel, formákkal, anyagokkal vegye körül.

Ezekhez különböző játék, berendezés és foglalkozási eszközök beszerzése szükséges. Rendkívüli esetekben (például: tartós, súlyos betegség,- rokkanttá válás, baleset, haláleset, anyagi ellehetetlenülés) az alapítvány szociális támogatást nyújthat az óvoda gyermekei, illetve azok szülei részére.

 
Alapítvány adószáma: 18144019-1-42

Alapítvány számla száma: Budapest Bank 10102237-04315500-01003008

 

Bővebb tájékoztatást az Alapítványi hirdetőtáblán olvashatnak. Várjuk további felajánlásaikat.

Segítségüket előre is köszönjük a Gyerekkuckó Óvoda ovisai nevében!